לפני שבע שנים שהקמתי את החברה שלי וקראתי לה "לדעת יין", כוונתי הייתה להעביר את הידע שלי ביין בדרכים שונות. אחת הדרכים הכי נגישות לקהל הרחב היא סדנת יין.
את הסדנא הראשונה העברתי בבית פרטי בחגיגת יום הולדת 60 לאחד המשתתפים, מאז העברתי כבר עשרות סדנאות דומות בבתים ברחבי הארץ.
סדנאות ביתיות: בסדנאות הביתיות האווירה פחות מחייבת ותמיד בעל הבית המארח הוא זה שדואג לכיבוד, אני מביאה את היינות ואת הכוסות וככה סביב שולחן בפינת אוכל או בסלון עובר לו ערב נעים על יין.
סדנאות לגיבוש צוות עובדים: גם חברות שונות פונות אלי כדי שאעביר סדנת יין לגיבוש צוות העובדים סדנאות אלה נערכות לרוב במסעדות או בבתי הארחה והן מלוות בארוחת ערב.
אני מעבירה סדנאות באופן קבוע במתחם "נא לגעת" ביפו, בו יש מסעדה חשוכה והמלצרים עיוורים. זאת חוויה יוצאת דופן כי גם אני וגם המשתתפים לא רואים, וכל החושים האחרים מתחדדים ההתנסות היא עוצמתית ואני מאוד שמחה על הסדנאות האלה.
סדנאות לאגודות סטודנטים: בשנה האחרונה אני עובדת בשיתוף פעולה עם אגודות סטודנטים ומעבירה סדנאות יין בשעות הערב, פעילות פנאי מעשירה ומהנה מחוץ לשעות הלימודים.
סדנת הדגל: זו סדנת יין וגבינות בה אני מביאה חמישה סוגי יינות שמתאימים לחמישה סוגי גבינות שונות. ההתאמה בין היין והגבינה היא תמיד הפתעה לחך. את אחת הסדנאות הכי מוצלחות בנושא הזה העברתי במחלבת אלטו בצפון שמייצרים גבינות עזים איכותיות.
יש אפשרות לקיים סדנת יין על יאכטה שתעגון בנמל בעכו. סדנא כזאת הייתה אמורה להתקיים בטו באב בשנה שעברה אך נדחתה.
הסדנאות הם במגוון נושאים: מהכרות עם עולם היין, התפתחות תרבות היין בארץ, טרואר (אדמה בצרפתית), טוסקנה, בורגון, בורדו ועוד... אני מעבירה אותם בשפה העברית, אנגלית או צרפתית.
בסדנאות האינטימיות אני מביאה איתי את ערכת הריחות שלי ליין אדום ומעבירה חלק מהארומות לפני שמריחים את היין כדי להקל על אנשים למצוא את הארומה.
יש לי סיפוק רב מהעבודה שלי ובראייה לאחור אני מאוד גאה מהישגי ומאמינה שהצלחתי לגוון בדרכים רבות את העברת הידע שצברתי במשך שנים רבות על יין לאחרים.
יום אחד אכתוב ספר וארכז בו את כל הידע והסיפורים שצברתי עד אז אני אשתף אתכם במאמרים וסיפורים על יין.