שני עולמות שונים כבשו את ליבי - עולם היין ועולם הרוח. ובמשך שנים לא מצאתי את הדרך לשלב את שניהם בחיי ולתקופה אף וויתרתי על עולם אחד למען השני.
אבל אף אחד מהם לא הניח לי...
והנה לאחרונה, התחלתי להבין עד כמה שני העולמות הללו תומכים אחד בשני ומצאתי את הדרך שלי למזג אותם ולחבר אותם אל הגישה שאני אימצתי לחיים.
לאורך דרך היין הפרטית שלי נתקלתי בסמלים מאוד רוחניים הקשורים לגידול היין וייצורו. כמו למשל הייננים המייצרים יין ביו דינמי, שלא עושים Topping (מילוי חביות היין עד הסוף) בזמן ירח מלא.
Toppingהוא תהליך המתקיים ביקב פעם בשלושה שבועות במטרה למנוע חמצון של היין. במהלך היישון בחביות מתנדף חלק מהנוזל (לחלק הזה קוראים "חלקם של המלאכים"), כמות המשקעים בחבית יורדת ובכך נוצר בחבית מקום לחמצן העלול לגרום לחמצון היין. לכן, פעם בשלושה שבועות, משלימים את החסר וממלאים את החביות ביין עד סופן.
יצרני היין הביו דינמי, המשלבים בייצור היין שלהם כלים ותובנות מעולם הרוח, מאמינים ש-Topping בזמן ירח מלא אינו טוב ליין משום שכשם שבזמן ירח מלא הים גואה כך קורה גם בחבית ולכן קיים סיכוי שה- Toppingלא יהיה מדויק ולאחר הגאות יישאר מקום לחמצן בחבית.
ואיך זה קשור לתחום הרוח? מאמינים כי לירח השפעות רבות על האדם במהלך כל מחזור החיים שלו גם מבחינה פיזית וגם מבחינה רגשית. בזמן ירח מלא גם המים, המהווים מרכיב עיקרי בגופנו גואים, ומאחר והמים מקושרים לעולם הרגשי שלנו אנו מוצפים מבחינה רגשית, ומרגישים מבולבלים. ולכן - ההמלצה היא לא לקבל החלטות חשובות בימים של ירח מלא.
כמובן זוהי אמונה – יש שמאמינים ויש שלא וזה בסדר...
עוד מושג שגור מאוד בתחום היין שאני מוצאת בו משמעות רוחנית עמוקה הוא ה- "TERROIR". טרואר מהמילה "אדמה" אומר שיש מכלול גורמים המשפיעים על בית הגידול של היין - הגפן: סוג האדמה, זן הענבים, הטופוגרפיה, האקלים, המדרון וזוויות החשיפה של הכרם לשמש ולרוח. וככל שהטרואר של אותה גפן מותאם לה כך היא מניבה פירות איכותיים יותר, מצמיחה שורשים לעומק רב יותר ונשארת יציבה לאורך השנים.
וכך גם בני האדם – בסביבת הגידול שלנו ישנם מכלול גורמים כמו ההורים, החברה, העבודה, הזוגיות ועוד וכאשר בית הגידול שלנו מותאם לנו הוא יניב פירות בצורת ילדים, קריירה, הגשמה ויצמיח שורשים המספקים לו בטחון ויציבות שהם הבסיס לצמיחה רוחנית.
אומרים על הגפן שהיא אוהבת לסבול ולכן לא משקים אותה 100 ימים עד הבציר כדי שתצמיח שורשים לעומק ותצרוך מינרלים נוספים ממעמקי הקרקע. גם אצל האדם לסבל יש תפקיד כי ברגע שאנו סובלים ומודעים לסבל אנו בעצם מתעוררים ובוחרים לעשות שינוי וזהו הרגע בו אנו מוכנים לצמיחה רוחנית.
גם לי, כמו לגפן, לקח זמן (שהוא קצת יותר מ-100 ימים) והיום, כמו גפן בוגרת, גם אני מצמיחה לי שורשים ומעמיקה ויחד עם זאת גם צומחת. אני מעבירה סדנאות המשלבות את הידע שצברתי בתחום היין עם גישות רוחניות שלמדתי וספגתי. בסדנה נוצר מרחב מאפשר, אנשים מתנתקים למשך שעתיים מצרות היום יום והעיסוקים שלהם, ומרוכזים בחוויה. והיין תומך בכל מה שקורה שם כי הוא עוזר לאנשים להשתחרר מהמיינד, להסיר את המסכות ולפתוח את ליבם אחד לשני.
בכל שיעור אני מכינה נושא מוגדר עליו אני רוצה לדבר ולהסביר אך אני נותנת גם מקום לדברים הספונטניים המתפתחים בקבוצה, כשאני מרגישה את הנוכחים והם מרגישים אותי, ברוח דרך הזן שמדברת על להיות כאן ועכשיו. באחת הפעמים, לפני מפגש הפתיחה של אחד הקורסים, איבדתי את קולי ומאחר ולא יכולתי לדחות את המועד אמרתי לעצמי "אני עושה את זה". הגעתי לשיעור, וכל השיעור התנהל בלחישה. כל המשתתפים היו קשובים, סובלניים ומרוכזים ונוצרה אווירה קסומה ומיוחדת. זה היה השיעור הכי מוצלח שהעברתי וגיליתי שיצרתי כאן מרחב שמאפשר לי להעביר את החוויה גם ללא קול.
וכן, כמובן, שגם היין מאוד תרם...
אז הנה, אחרי חיפוש של שנים, מצאתי את הטרואר הרוחני שלי.